Loading...
Studiebesök2017-09-18T15:29:18+02:00

Göteborgs moskén tar emot flera tusen studiebesökare varje år. Under studiebesöken ges möjligheten för deltagarna att gå runt i moské byggnaden och få ett unikt inblick i världsreligionen Islam. Vanligtvis sträcker sig ett studiebesök till en timme där deltagarna får möjlighet att bekanta sig med byggnaden samt få sina funderingar besvarade av moskéguider. Ett studiebesök på Göteborgs moskén är inte bara en informationsstund, utan en upplevelse att komma i kontakt med religionen Islam, och muslimernas böneplats moskén. Våra guider anpassar studiebesöken efter behovet allt ifrån grundskoleelever till akademiker.

Hjärtligt välkommen!

Tänk på att följande gäller vid besök i Göteborgs Moské:

1. Vi kan ge guidning för större och mindre grupper. Om ni är fem eller färre behöver ni inte boka tid, men då kan vi tyvärr inte göra någon visning med guide. Om det finns tid kan receptionen eventuellt svara på frågor. Ni behöver boka tid om ni är fler än 5 personer.

2. Av respekt för muslimer som kommer till moskén för att be måste alla besökare följa vissa klädregler. Män och pojkar måste ha på sig åtminstone en kortärmad t-shirt/skjorta och långbyxor. Kvinnor och flickor måste ha på sig en långärmad tröja/skjorta, långbyxor eller lång kjol, som når ner till fotknölarna och en sjal som täcker håret. Kläderna får inte vara genomskinliga eller åtsittande. Sjalar för att täcka håret finns att låna i moskén.

3. Hela moskén är en böneplats. Man tar av sig skorna vid moskéns entré och ställer dem på skohyllorna som finns där.

4. Gruppledaren är ansvarig för att se till att gruppen informeras om detta och följer de regler som gäller.

5. Vid studiebesök med guidning ber vi er skänka på 1000 kr/besök för Moskéns underhåll.

6. Betalsätt:

  • Kort
  • Kontant
  • Swish
  • Faktura, som skickas enligt besöksunderlag.
  • Bankgiro: 487-8229 (Om ni betalar med BG så skall ni meddela oss via e-post: ekonomi@www.hisingensmoske.se, kom ihåg att ange besöks datum och tid).

Vid betalning med kort, Swish eller kontant lämnas kvitto på plats.

7. Ett studiebesök tar ca en timme.

Välkomna!

Skriv ut:
www.goteborgsmoske.se/info/studiebesok.pdf

BOKA HÄR!

Lärorikt besök, vi fick svar på de flesta funderingar vi hade. Vi rekommenderar besöket.

Janne A

Vi har kommit hit med flera utav våra skolklasser och vi känner oss nöjda med mottagandet, guidningen och diskussionsstunden. En vacker moské och kunnig personal

Emma lindgren

Vill man veta mer om islam så är Göteborgs moskén ett självklart alternativ att vända sig till. Vi fick ett väldigt bra bemötande och en väldigt intressant genomgång.

Sussan G